Over Kirsten

“Met een groot verhaaltjesboek op schoot dicht tegen papa of mama aangeschoven, mijmerde ik weg bij de prachtige illustraties. Ze waren voor mij een venster naar een avontuurlijke fantasiewereld waarin alles mogelijk was.” Deze levendige jeugdherinneringen zijn een grote inspiratiebron voor illustrator Kirsten van den Berg.

In 2000 startte ze met de illustratieopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze maakte hier kennis met diverse technieken en tekenstijlen. Na haar benoeming tot Bachelor of Design in 2005 heeft ze voornamelijk tekenopdrachten gekregen van educatieve uitgeverijen, zoals Malmberg en Noordhoff Uitgevers. Veel kinderen komen inmiddels haar tekeningen tegen in schoolboeken.

Met de oprichting van Mareling Geboortekaartjes in 2009 brengt ze unieke illustratieve geboortekaartjes op de markt. Elke kaartje dat ze mag maken is een grote eer. Ze vindt het heel bijzonder dat ouders de geboorte van hun kindje met een kaartje van Mareling bekend willen maken.

In 2014 illustreerde ze haar eerste kinderboek “Sinterklaas en de arme kindertjes”, geschreven door Herman Finkers. Een grote wens ging hiermee in vervulling. Sindsdien staan meerdere kinderboeken op de plank om van illustraties voorzien te worden. Haar werk is nog niet klaar want er zijn nog een oneindig aantal vensters die getoond moeten worden.

Werkwijze

Kirsten vindt het prettig wanneer er nauw contact is met de opdrachtgever. Goede communicatie is immers een voorwaarde om illustraties te leveren die voldoen aan de doelstellingen van de opdrachtgever. Na de briefing maakt ze schetsen met potlood op papier en mailt deze ter beoordeling. Bij akkoord werkt ze de schetsen uit. Deze uitwerkingen worden digitaal verzonden en kunnen weer beoordeeld worden. Indien nodig past ze de illustratie aan.

Ben je geïnteresseerd in een samenwerking met Kirsten van den Berg? Mail voor meer informatie naar info@kirstenvandenberg.nl.